Farma

trek
25.10.2018 kl 19:30 5483

Metformin-produksjonen fortsetter å gjøre det bedre, mens trading-delen dessverre ødelegger for det som hadde vært et selskap og aksjekurs i vekst. Uten emisjon og påfunnet til Spetalen om oljetrading inn i farma-bransjen hadde kursen trolig ligget i området 13-15 og vi ville mottatt utbytte på rundt 1 krone.

Når det er sagt så fikk vi klarlagt at det ikke er oljeprisen som sådan Kjus og Tveter har satset farma-pengene på, men forskjellen i pris mellom produkter som diesel kontra høysvovel holdig bunkersolje. Det har gått dårlig så langt, og mange lurer på hva i huleste de holder på med som klarer å tape penger når både oljeprisen og lowsulphur oil har steget ganske mye de siste månedene. Når skal de da begynne å tjene penger liksom? Kostnader til opsjonsutøvelse kom det også. (Hadde ikke disse en strikekurs på 11,2 ?)

Vi må tydeligvis vente et halvt år eller mer før det er håp for noe bedring i tradingdelen. Den mest nærliggende kurstriggeren blir da salg av farmadelen. Det bør minst bringe 250 mill.eller 5-6 kr. pr aksje. Dermed bør det være begrenset hvor mye mer kursen kan falle.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.