Gull og gruve

Joffe3
25.10.2018 kl 20:40 1588

Fokus
Gull ser bra ut i 2020, men ikke nå - kapitaløkonomi
Neils Christensen Neils Christensen
Torsdag 25. oktober 2018 12:51
Kitco News


( Kitco News ) - Gull- og sølvmarkedet kan være to av de få råvarene for å overleve en forestående global økonomisk nedgang i de neste årene, ifølge et britisk forskningsfirma.

Selv om analytikere ved Capital Economics har lite håp om gullpriser i år, da det gule metallet fortsetter å kjempe mot stigende amerikanske rentesatser, gjentok firmaet sin langsiktige prognose da det ser at prisene presser til $ 1400 pr. Ounce ved utgangen av 2020.

"Våre makroøkonomiske prognoser maler ikke et rosenrødt bilde for varer i 2019. Vi forventer en svakere vekst i Kina, en nedgang i den amerikanske økonomien og minimal vekst i fremvoksende markeder," sa analytikerne i en nylig rapport. "Vår prognose for et sterkt fall i amerikanske aksjer neste år kan anspore en utvandring fra risikofylte eiendeler, inkludert varer. Unntaket til dette er gull, som kan ha nytte av å flytte til sikre havner."

For gull og sølv, sa forskerfirmaet at en svakere amerikansk økonomi i 2019 og 2020 til slutt vil tvinge føderalbanken til å reversere kurset på pengepolitikken og avslutte dagens stramningsperiode.Fra og med neste år, sa analytikerne at de ser en cap i dollarens styrke og en topp i amerikanske obligasjonsrenter.

"Dette bør gi gullprisene ytterligere fylling da det vil oppmuntre til mer etterspørsel etter behov og porteføljefordeling," sa analytikerne.

Kommentarene kommer som gullpriser har sett fornyet momentum da aksjene har sin verste månedlige nedgang i år. Mens det er ned fra den siste 3 måneders høye, holder det gule metallet fortsatt sterke gevinster. Desember gull futures sist handlet på $ 1,232,60 en unse, opp 0,12% på dagen.

Så langt denne måneden er gullprisene opp 3%, mens Dow Jones Industrial Average er nede på nesten 6% og S & P 500 er nede på mer enn 7%.

Imidlertid på kort sikt Capital Economics sa at det forventer gulls nye rally å fisse seg ut da Federal Reserves desember pengepolitiske møte snart nærmer seg.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.