Finans og forsikring

Tectic
03.08.2020 kl 12:59 2620

Hver dag når markedet åpner så møter vi på Mr. Market. I noen perioder kan han tilby deg en veldig lav pris for aksjene, å andre dager kan det komme en veldig høy pris. Altså kan det være seg at aksjene i selskapet bytter eiere seg i mellom, hele dagen, uken og mesteparten av året.

Så finnes det masse analytikere som smatter på fingeren sin og stikker den opp i været for å kjenne på hvordan vinden blåser. DNB satte ned kursmålet fra 25kr til 10 kr grunnet bytte av analytiker og brudd med lånebetingelsene i sin prognose for en liten stund siden.

Analytikeren (han nye, ikke han gamle) fra DNB mente Axactor hadde utfordrende kvartaler foran seg og trodde selskapet ville komme i brudd med lånebetingelsene i andre kvartal som et resultat av negative endringer i porteføljeverdsettelsene. Skjedde det?...Nei, så feil kan man ta! igjen. Kanskje han gamle analytikeren var inne på noe?

https://finansavisen.no/nyheter/aksjeanalyse/2020/06/02/7533639/dnb-markets-halverer-kursmalet-pa-borstaper

Så kommer Tsolis på banen og forteller at mens april og mai var begredelige måneder for selskapet, så steg innbetalingene i juni tilbake til samme nivå som i første kvartal. Denne trenden tror Tsolis at kan fortsette.

Fra vekst til lønnsomhet

Axactor er inne i en fase der det beveger seg vekk fra sin elleville vekst og over til fokus på lønnsomhet. De seneste årene har selskapet vokst med 100 prosent årlig.
– Selv om vi skal redusere veksten, skal vi fortsatt vokse ganske betydelig. I år investerer vi 200 millioner euro. Derimot skal vi ikke investere så kraftig, til fordel for å redusere gjelden og å drive butikken enda mer effektivt, sier Tsolis.

Jeg har ingen betenkeligheter om rundt det å stole på Axactor sin ledelse, de har levert varene i mange kvartaler på rad, med en formidabel vekst på 5 år.

Bankia er en spansk bank som ble dannet i desember 2010, og konsoliderte driften med syv regionale sparebanker, de la nettopp ut tall hvor de kunne rapportere et
resultatregnskap som viser økende inntekter, forbedrede NPL- og NPA-forhold og en betydelig økning i solvens, noe som gjorde at de kunne være optimistiske når det gjelder Bankias resultater i regnskapsåret 2020 som helhet.

https://www.marketscreener.com/BANKIA-S-A-35712971/news/Bankia-S-A-earns-142-million-euros-in-the-first-half-after-setting-aside-310-million-euros-of-ext-31000860/

Så er spørsmålet, hvordan vil de neste kvartalene se ut for Axactor? som også samarbeider med 12 av de største bankene i Spania innenfor 3PC. Om ikke tinghusene blir stengt ned igjen så tror jeg det kan bli en fin reise i 2021.
Redigert 21.01.2021 kl 00:17

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.