Offshore

JUICEitUP
30.10.2018 kl 12:55 8700

Er ikke aksjonær og vurderer pr. nå ikke å ta i denne med ildtang en gang. Utrolig at ledelsen sier at de har gått i dialog med sine kreditorer. De ber jo praktisk talt om kurs massakre.

Gjelden til selskapet er nå så stor at det ikke hjelper med rente og avdragsstopp. Det må gjøres noe med kilden til problemet, selve gjeldsbelastningen. Det tror jeg både majoritetseiere og kreditorer ser. Det som vel er mest vanlig i slike settinger er konvertering av gjeld til aksjer. I de fleste slike tilfeller opptrer kreditorene som gribber og krever konvertering til en utrolig lav kurs. Skal konverteringen gjennomføres må eierne godta kravene. Det medfører tilnærmet fullstendig utvanning av eksisterende aksjonærer.

Et annet alternativ er en gigantisk emisjon. Dessverre for selskapet vil også denne måtte gjøres på lave kurser for å bli fulltegnet. Samtidig vil interessen for å investere i et selskap med så mye aksjer være mye mindre enn hva tilfellet er i dag. Dermed må det en spleis til.

Mitt bet er at vi får en kombinasjon av gjeldskonvertering, emisjon og deretter spleis. Slike selskaper skal man dessverre holde seg langt unna til restruktureringen er fullstendig gjennomført.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.