Offshore

really
31.10.2018 kl 21:34 5532

Hvor har du det fra at Riggmarkedet henter rekordrater? Riggratene har bedret seg i enkelte segmenter i enkelt områder, men er svært langt fra rekorder. Den siste slutningen av deepsea Bergen var på ca 180 tusd/d. Det dekker kostnadene, men gir ikke fortjeneste av betydning.

Recovery i supply og ahts’er er fortsatt langt unna, kapasitetsutnyttelsen er nær 50% og selv om Nordsjøen er bedre enn snittet er det ikke bra. Dette tar lenger tid enn mange hadde ventet og i mellomtiden renner cashen. Det er positivt at selskapet innleder forhandlinger med långiverne før kassa er tom selvfølgelig, det gir tid til å forhandle. Men håpet om at ratene skal redde Soff er i ferd med å forsvinne. Kassen tømmes for fort og ratene ser ut til å bli lave for lenge.

Og hva skjer da? Som alltid, når noen skal komme med kapital til bedrifter i krise skal de ha betalt. Svært Godt betalt. De tar tross alt risikoen. De som har aksjer fra før har tapt alt allerede om det ikke kommer ny kapital og eventuell gjeldsreduksjon.

Utfallet avhenger av makt og hve en tror om fremtiden. Långiverne er svært lite interessert i en konkurs, det maksimerer tapet deres. De store eierne sitter i førersetet om ikke bankene tror dette snur snart. Tror bankene det snur snart blir de beintøffe i forhandlingene, de tror eierne har mer å tape enn dem, utfallet er usikkert, det eneste vi vet er at eksisterende småaksjonærer må ta til takke med det som skjer og ikke sitter ved forhandlingsbordet. Det kan bli nullng om markedet ikke snur i 19. Men det kan også bli en mildere restrukturering om markedet viser klare tegn til å snu oppover utover vinteren. Jeg har liten tro på det.
Redigert 03.11.2018 kl 08:40

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.