Offshore

Fra Sidelinjen
01.11.2018 kl 10:54 1624

Da bør du vurdere å lese Finansavisen side 24 i dag, der står det ganske utfyllende om hvorfor transaksjonen skjer.

Tallene er ikke så mye å bruke tid på, de er allerede kommentert. De leverte dårlig, med dårlig utnyttelse av crew og elendige rater. Å innfri guidingen de har gitt for 2018 er naturligvis da ikke troverdig, men det er ikke så nøye lengre i følge aksjonærene på HO....
Ledelsen har innsett at de derfor må satse annerledes, og det blir gjenfortalt i siste avsnitt at kontantvederlaget må finansieres gjennom utstedelse av nye aksjer og gjeld:
"Magseis vurderer å hente minst 150 millioner dollar ved å utstede aksjer i en akselerert bokbyggingsprosess som forventes fullført tidlig i november 2018, og 50 millioner dollar gjennom lån fra DNB" (Rent sitat, uten noe forkludring eller tilsmussing av fakta, som er det jeg holder på med)

Men denne emisjonen på 1.25 milliarder kan jo dere aksjonærene bare ta helt med ro, for Matsern har garantert for at den blir satt på 21 kroner eller høyere. Spiller ingen rolle om aksjen handles for 17 kroner i markedet, her vil de store investorene overby hverandre og komme løpende med penger 23.5 % OVER markedskursen faktisk. Snakk om befriende regnemanøver. Hadde alle aksjonærene hatt det slik hadde jo det vært helt fantastisk.

Lurer på om jeg ikke skal kjøpe en del aksjer selv på 17 kroner, og selge de til 21 rundt emisjonstidpunktet?? Dette er jo penger på gaten... Eller??
(NB!! Dette er ironi, men med kunnskapsnivået noen utviser her inne kan man faktisk tro at noen mener at det er så enkelt, fordi MSEIS er one of a kind, hvor prisingen i markedet har ingenting å gjøre med de investorene EGENTLIG mener det er verdt...)
Redigert 01.11.2018 kl 11:00

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.