IKT

Norviking
01.11.2018 kl 15:35 6329


@ sulzrox
Les spesielt siste linje :

Nominasjonsutvalget foreslår derfor at styremedlemmene må kjøpe aksjer i selskapet til markedskurs gjennom et tilrettelagt aksjekjøpsprogram, og at andelen som minimum må kjøpes, er knyttet til styrehonoraret de mottar.
Aksjekjøpet er foreslått gjort fra selskapets egne beholdning av aksjer.
Dette er også i tråd med gjeldende Norsk Anbefaling for Eierstyring og Selskapsledelse, kapittel 11, revidert 17. oktober 2018:
«Styremedlemmer bør oppfordres til å eie aksjer i selskapet, jf. anbefalingen kapittel 8. I denne forbindelse bør det vurderes å forutsette at deler av styrehonoraret investeres i aksjer til markedskurs.»
Nominasjonsutvalget foreslår at 20 % av brutto styrehonorar skal benyttes til aksjekjøp, frem til verdien av aksjene tilsvarer minimum ett års brutto styrehonorar.
Nominasjonsutvalget foreslår at styrehonoraret økes med 20 % som følge av at det innføres et krav om aksjekjøp.
En slik økning i honorar vil fortsatt innebære at styret totalt sett har en konkurransedyktig, men ikke lønnsledende avlønning, samtidig som det innebærer at styremedlemmene over tid vil få et betydelig eierskap i selskapet.
Tilsvarende løsninger er innført i flere større selskap notert på Oslo Børs den seneste tiden.


http://hugin.info/135219/R/2223009/871072.pdf

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.