upsidedown
27.08.2020 kl 15:06 5933

Da nyheten kom om at Wind og Carbon skulle skilles ut som egne selskap, tippet jeg en samla kurs på 10 om det ble gjort en bookbuilding før introduksjonen på børs. Etter to dagers handel er vi rundt 9,50.

Det blir mer og mer åpenbart hvorfor Aker ASA ikke ville ha en bookbuilding i forkant da de ønsket å øke sitt eierskap med 16 prosent for skillemynt. Ser at folk her på forumet synes det er greit uten å forstå at dette får andre større investorer til å bli skeptisk da bordet bare var dekket for en. Vi kan jo håpe at grådigheten tar overhånd på sikt og at nye investorgrupper tilgir Røkke for dette ranet av sine medaksjonærer.

I første omgang rammer det nå Aker Solution og Kvaerner der tyngre investorer er fraværende og shorterne kan styre kursen ned uten nevneverdig motstand.

Det som har skjedd forklarer også hvorfor topp 20 fra å ha 75 prosent av aksjene i AKSO nå er nede i 63. Det må ha lekket noe ut om prosessene i forkant.

Ser det jubles over Goldmans analyse. De har også solgt seg ut av topp 20 i AKSO.

Vær kritisk og sjekk om analyser og kursmål stemmer med det som faktisk skjer.

Etter mitt syn er det viktigste nå å følge Folketrygdfondets eierandel for å se om shorterne begynner å levere tilbake frem mot fusjonen.
Redigert 21.01.2021 kl 01:55 Du må logge inn for å svare