Farma

Bliss
LIFE 27.08.2020 kl 23:34 15561

Den siste børsmeldingen sier i praksis at DD testen kommer til å bli formelt godkjent om halvannen måneds tid, straks det siste trinn, den påkrevde reliabilitetstesten, er fullført av DD.
En reliabilitetstest er som kjent en undersøkelse av om testen gir det samme resultatet ved gjentatte målinger under de samme betingelsene. I vitenskapelig metodikk skilles det mellom en reliabilitets- og validitetstest. Sistnevnte er en undersøkelse av om testen måler det den skal, i dette tilfellet om pasienten har corona viruset eller ikke, og den må alltid være vedlagt en godkjenningsdsøknad (i første omgang), og den må være i samsvar med vitenskapelige kravspesifikasjoner. Den dokumenterte validitetstesten til DD har selvfølgelig allerede gått igjennom nåløyet til godkjenningskomiteen i Tyskland, og viser sannsynligvis en meget høy treffsikkerhet siden DD har fått gå aksess til å framlegge en avsluttende reliabilitetstest før godkjenningen stemples.

Godkjenningen fra USA kan komme lenge før Tyskland, ja egentlig når tid som helst, og kursen til LC vil ta av umiddelbart det skjer. For i det pragmatiske USA er det ikke sikkert de bryr seg det minste om denne reliabilitetstesten som Tyskland vil ha gjennomført før de gir sin formelle godkjenning av testen. Det er det rigide og regelstyrte Tyskland som vil ha sitt på det tørre med denne reliabilitetstesten, og de begrunner det med at DD benytter en helt banebrytende ny teknologi, som da åpenbart krever at det må gjøres en serie med repeterende tester under de samme omstendigehetene for å se om testen er reliabel, dvs at testen gir det samme resultatet hver gang. Jeg kan meget vel tenke meg at USA bare tar det for gitt, all den tid testen allerede må ha vist at den er en fulltreffer til å måle det den skal, som er om testpersonen har corona eller ikke.

Det som avgjør DD testens videre framtid etter godkjennelsen i Tyskland og USA er dens evne til å hevde seg i konkurransen med de andre testene på markedet, inkludert den nylig godkjente testen til Abbot.
Så langt jeg kan skjønne kommer DD testen til å hevde seg helt i toppskiktet i denne konkurransen og til å ta svært betydelige markedsandeler i både Europa og USA, og begrunnelsen for dette er følgende:

Ingen annen test har kortere svartid, nemlig kun 5 min.
Testen kan tas hvor som helst, selv om det også gjelder for mange av de andre testene på markedet.
Treffsikkerheten sies å være meget høy og det forundrer meg ikke om den til og med overgår Abbot testen.
Testen kan tas av spytt, hvilket svært få tester er i stand til, og det er en enorm fordel for pasientene, i motsetning til disse pinnene som stikkes opp mot bihulene.

Disse egenskapene ved DD testen kan gjøre den til en testvinner på markedet.
Det er all grunn til å se høyst optimistisk på DD testens framtid.
Redigert 21.01.2021 kl 07:46

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.