Olje

The Gunners
01.11.2018 kl 22:01 3254

Det å lagre energi ved å produsere hydrogen, er foreløpig ikke er i nærheten av lønnsomt. De fleste land ser ikke for seg å kunne produsere overskudd på bare fornybar energi på enda mange tiår, langt mindre å kaste bort mye av det på å produsere hydrogen. Det er helt tullete av enkelte når de skriver som Gyrt ovenfor gjorde at " De fleste på HO har fått med seg at H2 er genialt for å lagre fornybar energi" Ja de fleste på HO tror faktisk det, men det er langt fra sannheten. De fleste tror jo at hydrogen i seg selv er fornybar. Dersom vi her hjemme skulle klare å produsere overskudd av fornybar energi en gang i framtiden, så er det langt fra sikkert det blir brukt på å produsere hydrogen.

Nå er det et prøveprosjekt i gang i Finnmark, hvor de skal finne ut om det kan bli lønnsomt. I framtiden!!!

Når det gjelder bilen, så blir hydrogenbilen aldri å klare å få fotfeste i Norge. Ganske enkelt fordi det er et stort tilbakeskritt i forhold til EL bil. Du bytter ikke bort 2 kr på mila og hjemmeladning og snart 1000km rekkevidde, med 12kr på mila og halve kjøredistansen. Tyngre framkomstmidler er der hydrogen kan ha sin sjanse, men med klare forbehold om lite eller ingen framskritt i batteriteknologien. Hvor stor del av kaka som tilfaller Nel dersom hydrogen virkelig slår an vet jeg ikke, men uten konkurranse det er de så langt i fra.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.