Farma

Dekkstol
05.11.2018 kl 20:16 3210

Prisingen av Vistin virker lite rasjonell. Det var stor interesse da energi-trading caset ble presentert og pengene ble hentet på kr. 11,20. Etter en litt skjev start er tapene på ca. 20 millioner mens markedsveriden av Vistin er ned 90 millioner. Det er altså priset inn at tapene skal øke selv om dette ikke er mer enn 50% sannsynlig.

Det vil være merkelig hvis det er Metformin-delen som tynger. Denne virksomheten er nærmest "ikke-syklisk" og burde klare seg bra i urolige tider. Siste kvartalene har vært innenfor eller bedre enn man kunne vente og denne virksomheten er priset til 78 mill.

Cash-balansen (inkl. det som er satset på av derivatet) var kr. 330,- mill. ved forrgie presentasjon og ingen gjeld. Selskapet er priset til totalt 408 mill. på børs.

Jeg finner ikke noe informasjon på hva det faktisk er satset på, bortsett fra forskjellige ideer knyttet til low sulfur diesel og at det mest nærliggene (ettersom det er tap) er at det er satset på at spread mellom tung-olje og low sulfur skal øke. Hvis det er slik at denne har minket slik at det har blitt tap skulle man tro at sjansene for at det justerer seg tilbake øker jo mindre spreaden blir.

Denne aksjen er tett på gambling, men med disse oddsene blir det som å satse på Barcelona hjemme med 3 i odds.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.