Farma

007 James Bond
06.11.2018 kl 09:02 2898

Har tidligere lest gjennom presentasjoner og avisartikler om og fra Vistin Trading. Slik jeg ser det er dagens posisjoner langsiktige, fram til 2020, og kanskje inn i, eller ut 1. kvartal 2020. Grunnen til at spreaden de har satset på har gitt underskudd så langt, er visstnok at rederiene sjelden kjøper oljekontrakter lenger enn 1 år fram i tid. Derfor vil vi fra 1. kvartal 2019 kunne se at spreaden starter sin økning, for deretter å aksellerere ut over året. Det er en kjennsgjerning at det per i dag ikke kan hevdes å være nok søt olje til alle som ikke har scrubbere montert. Raffineriene har heller ikke teknologi tilgjengelig for å øke denne produksjonen tilstrekkelig til å møte etterspørselen før om flere år. Bare et krakk kan hindre at spreaden blir meget stor. Det kan faktisk bli slik at denne spreaden skaper krakket.

Det kan også være at spreaden vil gi overskudd i 4. kvartal 2018. Det får vi svar på i slutten av januar. Her er det tolmod som gjelder.

Er det noen som har oversikt over status på nedsalget til Portia? Ville tro at de snart er halvveis på de siste 700K, og at det er deres nedsalg ingen gidder plukke opp før prisen begynner å gjøre skikkelig vondt for selger.

Et salg av Metformin-produksjonen vil gi tilførsel av nye likvider for mer kortsiktige posisjoner. Vi får håpe at dette salget ikke kommer før i 1. kvartal 2019. Det kan medføre at aksjekursen stiger for raskt, og drar på oss mye formueskatt.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.