Grønne aksjer

Steve Hops
AGLX 30.09.2020 kl 19:01 11601

Agilyx kom inn på Merkur Markets i dag. Tanken bak denne posten er å se på Agilyx som en case.

Agilyx har 14 år historie. Før lansering på Merkur markets ble det gjennomført en emisjon pålydende 300 mill. Blandt investorer er Richard Branson.

Selskapes kjerneide: «The Agilyx mission is to reclaim chemical ingredients from end-of-life plastic, making them available to manufacturers for reuse. While we continue our work to salvage all plastics with projects around the world, Agilyx co-created the Regenyx plant in Tigard, Oregon to focus on reclaiming styrene from polystyrene products such as foam packaging, meat trays, coffee cups and rigid plastics marked with a #6 recycling code.».

De er i gang med produksjonsfasiliteter i Portland USA, som er i drift pt, etablert i 2018. Kapasitet på 10 tonn per dag. De planlegger 4 nye fabrikker.Hvor utviklingsfase på produksjonsenhet 2 og 3 er klar for neste fase hvilket er byggefase hvor de har startet spadingen. Fabrikk 2 skal være klar i 2022 og neste i 2023. De ønsker å selge produkter slik at andre kan drifte og starte fabrikker (USP kontra Quantafuel).

Kjerneproduktene er:
blandet plast til Crude oil (MPC)

Fra webside.
What can your Agilyx Synthetic Crude Oil (ASCO) product be used for?
Our MPC system produces a “drop-in” replacement for fossil crude oil, used by refineries throughout the world. Virtually any product generated by a refinery can be produced using the Agilyx synthetic crude oil product. The only notable exceptions are asphalt products. Because the Agilyx synthetic crude is a synthetic light, sweet crude oil, it does not contain the “bottoms” used to produce low-end asphalt and tar materials. The lack of “bottoms” also means that a barrel of Agilyx crude oil will produce more light and middle distillate materials than a typical barrel of fossil crude oil.


Polystyrene til Styrene Monomer (PSM).
What can your Polystyrene-to-Styrene (PSM) product be used for?
Our PSM system produces a liquid from Styrofoam recycling that can be used in pharmaceutical, agricultural, safety, construction, food packaging, durable goods, composites, insulation, and shipping industry products.

Agilyx samarbeider med Ineos Styroloution (NEOS Styrolution is the leading, global styrenics supplier with a focus on styrene monomer, polystyrene, ABS Standard and styrenic specialties. With world-class production facilities and more than 85 years of experience, INEOS Styrolution helps its customers succeed by offering the best possible solution, designed to give them a competitive edge in their markets.) og Amsty (Regenyx, a joint-venture between AmSty and Agilyx, converts used polystyrene products back to their original liquid feedstock form. Regenyx offers the industry's first truly circular recycling system).

Samarbeidspartnerene virker tilsynelatende som ganske store players. De kontrollerer 2 depoter i Portland, Oregon. De har operative drift, patentert intlektuelle eiendommer samt produksjon. De har store spillere og er i et marked som er temmelig godt befolket. Sammenlignet med Quantafuel har quantafuel konsentrert seg om det samme, men på en annen måte ikke. Det vil si Quantafuel er god på Nafta og hard plast/mykplast men's Agilyx har lagt seg på nafta og Styroform kasser (USA vettu).

På gråmarkedet lå aksjene før lansering på 36-39 kr. I dag avslutett kursen rundt 32 kr. I September 2020 rapporten fremkommer prisen som 1796 kr pr aksje, total var det 723,489 aksjer tilgjengelig. 1796 x 723489 = ca 1,3 millarder. Med bakgrunn i at det er drift og inntektene allerede er på plass så de skal sannsynligvis oppdatere driften og oppskalere. Direkte konkuranse til Quantafuel har jeg vanskeligheter for å se for meg, men de er definitive i samme branse og det er flere spillere som er up and coming i bransjen.

Mrflaks skrev:
"Det er 72.705.500 aksjer i selskapet, og med en pris på 35,-/aksje tilsvarer det en M-Cap på 2.544,69 MNOK.

Til sammenligning er det 134.543.550 aksjer i Quantafuel.
Med en pris på 55,4/aksje tilsvarer det en M-Cap på 7.453,71 MNOK.

Altså er Quantafuel pt verdt 2,9X av Agilyx.

Forretningsmodellene er noe forskjellige, men de opererer innenfor samme marked/segment, er ESG-aksjer, og er for fremtiden.
Agilyx har også kommet en god del lenger enn Quantafuel i det å bevise at teknologien fungerer, med en gjennomprøvd modell.
Agilyx har også en lite kapitalkrevende strategi, og meget solide partnere".

Sitat slutt.

I front har de Tim Stedman

Bakgrunn.
CHIEF EXECUTIVE OFFICER
25+ years of experience in the chemical industry working for industry leaders such as Trinseo and
ExxonMobil Chemical. Most recently in the capacity of SVP of Strategy and Corporate Development
for Trinseo. Served as VP of Plastics Europe and on the ACC Plastics Division Operating Committee
Education: B.Eng. in Chemical engineering and French

Link til presentasjon, September 2020.
http://cdmnews.carnnet.com/upload/Norway/163324/Agilyx_-_Investor_Presentation_-_10_September.pdf

Teknologien krysser av fem punkter på FN's bærekraftsmål: Forbedring av liv i havet, Forbedring av liv på land, tiltak for å forbedre klima, bærekraftige byer og ansvarlig produksjon og konsum.

I 2015 var det 381 millioner tonn plast i produksjon med forventet dobling i 2015 og enda en dobling mot 2050. Av dette blir ca 10% resiruklert, i beregningen er det ikke plast som allerede er produsert som FN og statlige virksomheter ønsker å flytte bort fra landmasser og hav.

Med kjemisk rensing som Quantafuel og Agilyx har så kan man reprodusere flaske mot flaske. 90% er resirkulerbart. Som et biprodukt vil det være Nafta (drivstoff).

I dag ble det omsatt 4 262 587 aksjer på Merkur markets i et snitt på ca 34 kr hvilket er en omsettning på 144 mill. Slik prisingen ser ut så er de priset 1/3 av quantafuel og de har en bedre business case enn Quantafuel. Nå synes jeg Quantafuel er en god business case, da fremtidig inntekt på qfuel kan bli veldig god, spesielt med tanke på det prekære behovet for å fjerne og omdanne plast.

Med tanke på at gråmarked pris var 36-39 kr, og den blir omsatt for 32 kr i dag så tenker jeg at det vil bli motstand rundt 30, om bunnen går på 30 vil det være ny bunn på rundt 18 kr (forrige emisjonskurs). Om man sammenligner casen med Qfuel så er det ikke umulig at taket kan ligger på 40 kr (inngangskurs) eller et nytt tak i samme landskap som Qfuel (65-70 kr).
Redigert 21.01.2021 kl 09:40

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.