Offshore

5198
13.11.2018 kl 18:34 2890

Om en skal tro det de sa under presentasjonen i dag er det en klar bedring i PSV markedet, det er også mye flere kontrakter å by på generelt i alle segmenter. Hilde gikk så langt i å anntyde at ekstraordinære nedskrivninger nå gikk mot slutten, samtidig ser vi at Subsea markedet i Brasil har startet å komme tilbake, subsea generelt ble det også hintet til flere ganger at vi nå var forbi bunnen og at det ble bedre fremover. Etter å ha sett litt nærmere på tallene er ikke dette så ille, mer som forventet (litt under på inntekter) men ellers ok. Synd det tar lenger tid en forventet før markedet kommer men denne nedturen har vært lenger enn noen kunne forutse. DOF betaler fremdeles normalt på 80% av gjelden og har tenkt til å fortsette med dette, de har kontroll på gjelden frem til 2021 sier de i presentasjonen. Innen den tid velger jeg å tro markedet har forbedret seg såpass at det ikke er noe problem å refinansiere.

DOF sliter og jobber bra i et råttent marked, de klarer seg bedre en alle andre i samme bransje. Om en tar bort ekstraordinære nedskrivninger og «urealisert valutatap» har de et nullresultat og det er ganske bra tatt markedet i betraktning.

At Q4 blir marginalt dårligere en Q3 er ingen overraskelse, dette er normale sesongvariasjoner som vi ser hvert år.

Savner info om bondlånet som skulle gå i orden i dag, dette skulle lukkes kl 16 om jeg ikke husker feil. Går dette i orden er DOF bunnsolide fremover men skjer det noe uventet her blir det blodrødt i tiden fremover.

Syns Hilde var flinkere i dag, hun tørr å være litt mer positiv noe som er et godt tegn.Hva Mons holder på med er ikke godt å si men syns det er rart han ikke stiller om på kvartalspresentasjonene lenger, en positiv Mons så så lyst på 2019 kunne dempet fallet i dag.
Redigert 13.11.2018 kl 18:40

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.