Offshore

5198
13.11.2018 kl 20:33 2636

Ja fundamentalt er vi nok passert bunnen, siden Subsea ser en utflating/bedring og PSV viser en klar bedring, kommer lånet på plass i morgen er selskapet solid lenger frem i tid en det man bør bekymre seg for. Men om markedet er villig til å prise inn dette i vinter er jeg mer skeptisk til, normalt går aksjer 12-18 mnd før det fundamentale. Men denne nedturen har vart så lenge og det er så mange som er usikkre at det virker som ingen tørr å satse skikkelig i dette segmentet før de får håndfaste resultater på at det har snudd. Om en tar bort ekstraordinære nedskrivninger og «urealisert valutatap» hadde de levert et null resultat og da hadde aksjen gått opp i dag det er jeg helt sikker på. Rart at de fremdeles skriver ned skip i et marked som er i bedring, syns skipsmeglerne virker litt overivrige der. Hadde vel vært mye bedre å se ann denne posten litt nå og heller vente med å skrive opp verdien på skipene når bekreftelse på et bedre marked kommer.

Med en flåteverdi på 33,4 milliarder skal det ikke så mange prosentene til før dette slår kraftig ut på kvartalene om det blir oppjustering av verdiene utover i 2019.

Om lånet kommer på plass kan alt skje med kursen i morgen, nå når vi er under emisjonskurs er det ikke så mange som er interessert i å selge. Skulle det komme noen litt større kjøpere på banen kan det være nok til å løfte denne.
Redigert 13.11.2018 kl 20:40

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.