Offshore

slagteren9
14.10.2020 kl 22:06 14608

Om knappe to uker legger PGS frem resultatene for tredje kvartal.
Fredag sendte seismikkselskapet ut en oppdatering hvor det venter at inntektene vil havne på 115 millioner dollar.
Det er ned fra 139 millioner i foregående kvartal og 168 millioner dollar i kvartalet før der igjen. Inkludert i inntektene i tredje kvartal er 23 millioner dollar i tilskudd fra myndighetene knyttet til corona-pandemien.
Nå tror imidlertid PGS at nedgangen stopper opp.
– Markedet er fortsatt utfordrende, men vi tror bunnen er nådd i den covid-19-drevne nedturen. Vi venter en økning i inntektene fra skipene og multiklientsalget fremover, sier PGS-sjef Rune Olav Pedersen i en børsmelding.
Majoriteten av de fem skipene som PGS hadde i drift i kvartalet var allokert til multiklientinnhenting – innhenting av seismikk på egen regning for salg til flere kunder. Her hadde selskapet sikret seg forhåndsfinansiering på 52 millioner dollar.
Refinansiering som planlagt
PGS er i ferd med å refinansisere deler av milliardgjelden
I midten av september forfalt et lån på 135 millioner dollar til betaling, men selskapet har bedt långiverne om mer tid for å komme frem til en løsning på hvordan dette skal håndteres.
Det er inngått en prisnippavtale med majoriteten av långiverne for gjelden, og selskapet opplyste fredag at «prosessen med å fullføre dokumentasjonen med långiverne» går fremover i henhold til planen.
Ifølge avtalen som er i ferd med å inngås skal långiverne utsette alle låneforfall og avdrag til september 2022. Det betyr blant annet at kredittfasiliteten som hadde forfall i september ikke betales nå. I tillegg endres en del av vilkårene i låneavtalene. Planen er at det også utstedes et treårig usikret konvertibelt obligasjonslån på 116 millioner. Lånet skal kunne konverteres til nye aksjer til en kurs på 3 kroner.
Ifølge PGS er den øvrige reorganiseringen fullført, og selskapet ligger nå på et kostnadsnivå på 400 millioner dollar årlig, forutsatt fem skip i drift.
PGS-aksjen var ned 0,6 til 2,79 kroner fredag ettermiddag. Det gir en markedsverdi på 1,08 milliarder kroner.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.