Olje

gunnarius
14.11.2018 kl 10:08 4963

Tok det meste av rep emi aksjene til NOK 16.30 nå.

Det vil særlig være oljeprisen som vil styre akjekursen til PEN videre fremover. OPEC og Russland ble ikke 100% enig på JMMC- møte sist søndag i Abu Dhabi, men strategien ble lagt. Egentlig skal det av betydning kun være Russland - med energiminister Novak - som skal være i mot en beslutning om kutt i produksjonen her og nå. Minister Novak har sagt at man må avvente litt for å se det reelle behovet for kutt for 2019.

Ettersom oljeprisen dundrer så til de grader i bakken, vil trolig også Russland delta i det kutt partene blir enige om på neste OPEC møte i Wien, 6. desember.

Tiden frem mot OPEC møte 6. desember vil bli brukt til å monitore markedet og legge endelig slagplan. Her vil det i praksis ikke være rom for annet enn kutt - dersom oljeprisen ikke skal gå kjelleren, planene om IPO Aramco også. Saudiene ønsker nok å holde oljeprisen i det intervall som passer dem best, dvs. rundt $80.

For de som handler nå i PEN og tror at oljeprisen skal opp og at reservene på Dussafu vil beruse, tar sine lodd nå. Andre avstår i sin helhet eller venter på rep emi, dersom det blir noen slik.
Redigert 14.11.2018 kl 10:15

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.