Olje

gunnarius
14.11.2018 kl 12:16 4651

Hvor går aksjekursen til PEN i det korte løp?

Ingen kan si hva den eksakte oljeprisen til enhver tid vil være. Gitt man tar som forutsetning at nedkjøringen med $20 på kort tid har medført at bunnen er nådd, vil trolig litt strandpåstrøing av OPEC og indikasjon om kutt med 1-1.4 mill. fat i OPEC møte 6. desember holde oljeprisen rundt eller over dagens.

Gitt ovennevnte holder stikk og det ikke blir ytterligere vesentlig støy på børsene, vil trolig BWOs Q3 neste tirsdag, 20. november gi oss svar som vi venter på, som underlag for økning i PENs aksjekurs.

Tenker da på reservene på Dussafu, Fase 2 Dussafu og Tullows 10% andel, som må være innmeldt 2 mnd. etter first oil, 16. september.

Markedet vet ikke så mye om PEN virkelig går fra 8.33% eierandel på Dussafu ned til 7.5%. Flere og undertegnede også mener at dette trolig blir løsningen. Uansett vil gjelde at det ikke er så rett frem å få til en enighet, for den avtalen Tullow sitter med er ikke bygget over en lest som er så enkel å tolke. Det skal være forhold som medfører at BWO, PEN og Tullow må sette seg ned rundt forhandlingsbordet. Dvs. enten melder BWO og PEN at Tullow gjør krav på sin 10% andel i Dussafu eller så meddeles at det også forhandles, mest trolig vedrørende kompensasjon.

Blir neppe ro rundt aksjekursen til PEN før etter ”extraordinary general meeting scheduled to be held on or about 29 November 2018”, emi aksjer ute inkl. rep emi.

Uansett bør – gitt det ikke tilkommer ekstern negativ påvirkning i oljepris, børs etc. medføre et kursløft i aksjen ved den tid 277.051 short aksjer skal inndekkes.

Tror at PEN aksjen på kort sikt skal opp og at det primært starter i neste uke.
Redigert 14.11.2018 kl 12:17

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.