Aksjeanalyse

Bjørn2020
19.10.2020 kl 00:29 1151

Sist, men ikke minst kommer Equinor inn. Norges største selskap er allerede Scatecs største eier. Det er ikke umulig at Equinor ønsker å øke eierandelen videre fra dagens 15,1 prosent, kanskje møysommelig og over tid som tidligere i nå solgte Lundin Energy.

Om det til slutt vil innebære et ønske om å kjøpe hele Scatec Solar, gjenstår å se. Det kan også være at Equinor ser seg mer tjent med et tett partnerskap gjennom en betydelig eierandel som i dag - muligens med så mange aksjer at de blir i stand til å blokkere for eventuelle konkurrerende bud.

Men Equinors fornybardel ble i sommer av Kepler Chevreux vurdert verdt opp mot 100 milliarder kroner. Flere har alt tatt til orde for at denne virksomheten bør skilles ut som eget selskap, blant annet for å ta del i den elleville prisingen av grønne eierandeler i finansmarkedene.

Realismen i det er ikke veldig høy ennå - Equinor er tross alt også et politisk selskap. Skal «rest-Equinor» bygge opp grønne eierandeler fra start igjen? Men det er likevel vanskelig å utelukke en splittelse en gang i fremtiden - slik finansmarkedet nå priser aksjer.

Og skulle det skje, må det være ekstra fristende for et «grønt Equinor» å sluke hele Scatec. Da blir et slikt selskap raskt en enda større spiller globalt - med store havvindprosjekter utenfor Storbritannia, Polen og USA, solcelleanlegg i Sør-Amerika, og nye Scatecs samlede virksomhet.
Redigert 20.01.2021 kl 23:30

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.