Fiskeri og oppdrett

aksjeguru2007
19.11.2018 kl 09:01 2370

LAKS:AVKLARINGER OM UTVIKLINGSTILLATELSER FOR MHG OG LSG
Oslo (TDN Direkt): Fiskeridirektoratet avslår delvis søknaden fra Lerøy Seafood om maksimalt tillatt biomasse (MTB) på 7.020 tonn for konseptet "Pipefarm", men går videre med behandling av søknaden oppad begrenset til 900 tonn MTB. Marine Harvest har fått beskjed om at spørsmålet om å endre material for "Egget" krever ny søknad.

Det går frem av brev fra Fiskeridirektoratet publisert fredag ettermiddag.

Lerøy søkte om ni utviklingstillatelser, tilsvarende 7.020 tonn, til Pipefarm. Etter første behandling innstilte direktoratet på at selskapet skulle få 450 tonn MTB til å utvikle konseptet, noe selskapet valgte å klage på. Direktoratet går nå videre med behandling av søknad oppad begrenset til 900 tonn MTB.

Marine Harvest henvendte seg til direktoratet i august i år og skrev at det er nødvendig å bygge selve skallstrukturen til Egget i stål i stedet for det materialet som er framhevet i søknaden ("sandwich FRC").

Ettersom materialvalget vil ha så store konsekvenser for økonomien i prosjektet finner Fiskeridirektoratet at dersom direktoratet skulle akseptere en endring av hvilket materiale Egget skal bygges i, ville det være nødvendig med en ny vurdering av om vilkåret om betydelige investeringer er oppfylt.

Den midlertidige ordningen med utviklingstillatelser opphørte imidlertid 17. november 2017, og fristen for nye søknader er etter dette gått ut.

"Fiskeridirektoratet har etter vurderingene foretatt over ikke anledning til å endre tilsagnet av 1. mars 2017 når det gjelder materialvalg for utvikling av konseptet Egget", går det frem av brevet.

For øvrig har Fiskeridirektoratet fattet vedtak om å avslå søknaden fra Qed AS om tolv utviklingstillatelser til konseptet "Flytende RAS anlegg for fiskeoppdrett i Fjord", og mener det ikke er godtgjort at det omsøkte konseptet kan realiseres som beskrevet, og at konseptet derfor ikke oppfyller vilkåret om «betydelig innovasjon».

I tillegg har direktoratet avslått søknaden om åtte av de 16 omsøkte tillatelsene fra MariCulture om 16 utviklingstillatelser til konseptet "Smart Fishfarm", men vil gå videre med behandling av søknaden oppad begrenset til åtte tillatelser.

HB, finans@tdn.no

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.