Olje og energi

Jannern
02.11.2020 kl 17:37 2766

Har vært opptatt en stund. Men er tilbake! Fantastiske nyheter fra Panoro den siste tiden (og Dussafu-operatøren BWE idag) uten at aksjen har rørt seg mye. Det skyldes nok fallet i aksjemarkedet og oljepris. Men det kan snu nå.

Tunisia først:
Det er fantastisk det som ble meldt. Ikke bare har de kommet til ca 5000 fat per dag (bpd) med 2 brønnoverhalingsoperasjoner. De har i tillegg funnet mer olje i Douleb sonen i Guebiba feltet i sidespors brønnen « Gue-10AST».

Hele TPS-lisensen er først og fremst en lisens som produserer fra Bireno formasjonen (geologi). De fant også olje i sidesporbrønnen «Gue-10AST« i nettopp Bireno. Men over Bireno fant de olje i Douleb. Det er «holy grail»!

Dette betyr at de i tillegg til de 5000 bpd de ligger på nå, kan øke til ca 5300-5500 når de kobler opp Gue-10AST når de produserer fra Bireno sonen. Men når de faser inn Douleb sonen kan denne brønnen produsere inntil 2000 bpd!! Det betyr at alt annet like så kan Tunisia produksjonen stige til 7000 bpd fra TPS-lisensen når Douleb sonen fases inn.

Og det stopper ikke der. For når de fullfører de 3 gjenværende brønnoverhalingsoperasjonene så kan disse tilføre ca 1500 bpd hvis alle 3 er vellykket.

Panoro kan nå klare 8000 bpd i TPS-lisensen. La oss si 6000-8000 bpd som en realistisk målsetning. Da nærmer man seg 100% økning i produksjon målt fra nivået TPS-lisensen hadde når Panoro kjøpte seg inn.

Det er fantastisk. Stor applaus. Og aksjemarkedet har ikke forstått dette foreløpig. La oss legge SFAX-lisensen til side foreløpig. Der kommer det til å skje veldig mye spennende. Med bla Salloum og mer. Men vi ser nå at Panoro som operatør er en gigantsuksess uten SFAX. Herlig Panoro!
Når dette går opp for aksjemarkdet vil momentumet sette fart!

Gabon:
Dagen BWE melding er herlig lesning:
1. Cap ex for Ruche fase 1 reduseres med 100 millUSD ved at de bruker en eldre Jack up som brønnhode plattform. Fantastisk!

2. Tiden fra de tar FID til first oil reduseres. Den var 24 mnd før. Vil tippe at det nå reduseres til 18-21 mnd. Så first oil fra Ruche fase 1 kan komme i oktober 2022 hvis de vedtar FID rundt nyttår! Fantastisk!

3. Cash break even på 25 USD per fat og op ex per fat på 11 USD når Ruche fase 1 er i produksjon. Herlig!

4. Og de gjentar at Greater Hibiscus kan ha betydelig mer olje enn antatt. Hibiscus fikk 45 mill fat 2P reserver etter funnet. BWE indikerer nå at dette tallet kan vokse til 155 mill fat. Men de må bevise det først med en appraisal brønn.
Rekkevidden av dette er enorm! For det øker i så fall reservene i Dussafu med 100%, og det betyr at man kan få produksjon fra Dussafu på over 60.000 fat uten å ha betydelig økning i cap ex. Man kan nemlig øke produksjonen opp mot 60.000 ved kun å bruke 2 brønner til utover det man har i Ruche fase 1. Dette er en monumental game changer.

For hva ser vi konturene av her? Et Panoro som har momentum til å få en produksjon på ca 5500 bpd - 6900 bpd i slutten av 2022. Vi snakker 130-180% produksjonsvekst og et selskap som vil bli en cashmaskin.

Både Tunisia og Gabon vil ha op ex per fat under 10USD i er slik scenario.

Stopper her. Kunne skrevet mer om SFAX og Sør Afrika og andre kjempe prospekt i Dussafu. Og mer om Douleb formasjonen i Tunisia. Kan si så mye som at det kan være en game changer for TPS! Douleb funnet kan kanskje betyr at de finner olje i Douleb formasjonen andre steder i TPS!

Poenget er at Panoro vil få en kontantstrøm fra drift etter skatt på 400-800 millNOK med oljepriser på 50-60 USD gitt produksjonen estimert over.

Børsverdien er litt over 600 mill kroner. Så vi snakker en PE på 0.7-1.5 litt avhengig av oljeprisanslag.🚀

Tidenes gave ligger foran dere folkens. Last opp, jeg har lastet opp aksjer selv!

Panoro er Dussafu-konge caset fordi man også får en SPACE-X booster som heter «Tunisia» med i pakka!
🚀🚀🚀
Redigert 02.11.2020 kl 18:53

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.