Eiendom

Marximat
12.11.2020 kl 08:15 15099

På Finn ligger det nå 795 bruktboliger til salgs (ekskl. parkeringsplasser). Med så lavt tilbud blir "alt" solgt av attraktive og middels attraktive boliger i løpet av rimelig kort tid, og det er sannsynlig at en del av tilbudet består av ukurante boliger og "hyllevarmere".

Med så lavt utbud i november av attraktive boliger begynner vi å nærme oss en kritisk grense der Oslos boligmarked kan komme til å stoppe opp:

Med uklare fremtidsutsikter er det "ingen" som kjøper nyboliger som står ferdig to år frem i tid.

I det øyeblikket det kun er uattraktive boliger som utgjør tilbudssiden, blir det lite fristende å kjøpe hvis man ikke må.

I Oslo kjøper nesten alle før de selger. Hvis det ikke er noen fristende boliger å kjøpe, blir det heller ikke lagt ut noen fristende boliger for salg.

Bevares: Det finnes fortsatt selgere av attraktive boliger i Oslo. De aller fleste ikke-førstegangskjøpere som nylig har kjøpt bolig, skal også selge bolig. Men dersom kjøpspresset fortsetter, kommer markedet sakte, men sikkert til å tørke inn.

795 bruktboliger i begynnelsen av november i en by med 695 000 innbyggere ...
Redigert 21.01.2021 kl 09:14

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.