Grønne aksjer

longterm
15.11.2020 kl 11:51 2558

Med utgangspunkt i pressemeldingen datert 23 mars 2020 kan vi slå fast at det konvertible lånet er en del av en omfattende samarbeidsavtale mellom Quantafuel og BASF der begge parter påtar seg forpliktelser med tanke på å utvikle Quantafuel til å bli et ledende selskap innen håndtering av problemene forbundet med plastavfall.

I tillegg til konverteringskurs og fast rentesats, er det, som i dette tilfelle, ofte knyttet ulike triggerpunkter, som ved innfrielse vil kreve lånet konvertert, til denne type lån. Avtalen, slik den presenteres i pressemeldingen, viser ikke disse betingelsene, men til e24 sier Bøhn at den effektive renten på lånet kan anslås til rundt 19% ved utgangen av Q3. I dagens lavrentemarked kan en slik rente naturligvis fremstå som svært høy, men dette må da veies opp mot verdien av de øvrige forpliktelser BASF påtar seg iht avtalen. Utvanningen konvertering innebærer synes det å være enighet blant de kloke hodene her inne om at utgjør rundt 5,5%.

Gitt Quantafuels situasjon på tidspunktet avtalen ble inngått samt BASF’s industrielle tyngde og teknologiske kompetanse, virker det langt fra urimelig å si seg enig når Bøhn hevder at dette er den beste beslutningen ledelsen noengang har tatt.
Redigert 21.01.2021 kl 04:31

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.