Fiskeri og oppdrett

Fluefiskeren
23.11.2018 kl 21:41 4772

Da må vi nesten slutte å sise fisk

“En rykende fersk rapport fra EUs mattrygghetsorgan EFSA snur opp ned på alle kostholdsrådene om fisk vi har lært oss i Norge.

I Norge anbefales vi å spise to-tre fiskemåltider i uka, eller 1,3 kilo fet fisk ukentlig. Det til tross for at fet fisk, som laks, er den maten som inneholder mest miljøgifter. Jo mer av disse kjemiske forbindelsene vi får i oss, jo større risiko har vi for å bli syke.

EFSA har satt grenseverdien for tolerabelt ukentlig inntak av miljøgiftene dioksiner og dioksinliknende PCBer sju ganger lavere enn det norske helsemyndigheter har gjort til nå.

Skal vi ta det på alvor må vi kutte ned fiskemåltidene fra 1,3 kilo fet fisk til 185 gram i uka.

En person på 70 kilo har etter et laksemåltid på 185 gram nådd maksverdien av miljøgifter hun kan tåle, hvis hun ikke skal ha større risiko for å pådra seg helseskader senere i livet, ifølge rapporten.»

Altså det sunneste av det sunne har vi mennesker klart å ødelegge. Jeg kommer til å redusere mitt fiskeinntak betraktelig. Denne rapporten er ikke fra hvem som helst.

https://www.nrk.no/norge/rapport-om-miljogifter-i-fisk_-vi-rades-til-a-spise-sju-ganger-mer-enn-vi-har-godt-av-1.14304851

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.