Fiskeri og oppdrett

Fluefiskeren
24.11.2018 kl 17:50 4675

Og siden du er inne på torsk.

«Hvorfor ikke sammenligne for eksempel med torsk? Det er den fiskeretten som er det foretrukne produktet ved siden av oppdrettslaks på middagsbordene i dag, sier Hansen.

I denne sammenligningen kommer oppdrettslaksen fryktelig dårlig ut.»


https://www.nrk.no/sapmi/_-oppdrettslaks-har-mye-mer-miljogifter-i-seg-enn-flere-andre-matvarer-1.13441339


– NIFES har sjekket 50-60 forskjellige miljøgifter. Det er for eksempel 6,4 ganger høyere verdier av dioksider i oppdrettslaks enn i torsk. Og det var opp til 11 ganger større verdier av dioksidlignende PCB i oppdrettslaksen enn i villfanget torsk, opplyser Hansen.

– Torsk har veldig høyt nivå av miljøgifter i leveren og vi har mye data på våre nettsider på torsk, men som sagt var det villaksen vi manglet data på. Havforskningsinstituttet hadde et stort prosjekt for genetikkdatabase for villaks. Da ble NIFES spurt om vi ville ha tilgang til villaks og det er sjelden vi får en slik mulighet, opplyser Lundeby.

Så venter jeg på dokumentasjon på din bråkjekke påstand om at det er mer miljøgifter i torsk fra Barents enn i oppdrettslaks.
Redigert 24.11.2018 kl 18:00

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.