Offshore

really
24.11.2018 kl 22:51 3390

Du har lagt ned en betydelig jobb i dette innlegget, det skal du ha kred for.

Må rette på et par ting, det ene er fri cash beregningen. Både DOF og DOF Subsea har et krav om 500 mill minimum cash ifølge selskapets Q3 presentasjon. Da er det bare ca 400 mill i fri cash igjen.

Du har forsøkt deg på å vise hvor mye selskapet genererer av cash. Det kunne du spart deg om du hadde lest selskapets mer presise beregning. Den kalles cashflow analysen og er en del av regnskapsfremleggelsen. Den viser at DOF konsernet genererte 288 mill nok før avdrag de tre første kvartalene i 2018. Vi kan ikke regne med særlig bedre i Q4 selv om de har fått i gang to skip på gode rater. Spot markedet er vanligvis litt slapt i Q4. Cash flow analysen viser også hvordan DOF klarte å betale sine avdrag, ved nye lån og ved å redusere cashen.

Foreløpig har ikke ratene steget og skjer ikke det blir ikke ratene mye bedre i 2019. Skulle de for eksempel klare å generere 500 MNOK i 19 mangler de fortsatt en milliard eller to ii cash neste år. Nå kan det løses med refinansiering. Ballonger er normalt forutsatt skal refinansieres og skjer det vil det løse mye.
Redigert 24.11.2018 kl 22:57

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.