Aksjeanalyse

HandJob
25.11.2018 kl 10:50 3915

En av våre dyktige skribenter spådde kursfall i oktober pga fall i oljeprisen og senere (i begynnelsen av november) pga overprisede lakseaksjer og fortsatt rasfare for de oljerelaterte aksjene.

Søndag går han i strupen på Hegnar Onlines Stein Ove Haugen, og skriver følgende:

«Søndagens aksjetips fra Hegnar Online har bilde av en bjørn – og er entydig negativt vinklet. Stein Ove Haugen har droppet den vanlige «helgarderingen» denne gangen. Holdepunktene for dette er at den stigende trenden er brutt og at Haugen ser en hode-skulderformasjon i chartet.

Forrige søndag hadde Haugen i tillegg til helgarderingen et avsnitt med overskriften «opp neste uke», hvilket var skivebom da fasit ble en nedgang på hele 4,1 prosent. Jeg tror Haugen bommer igjen denne søndagen, og at kommende uke kan resultere i oppgang.

Jeg mener det siste fallet – og eventuelt videre fall i begynnelsen av kommende uke – representerer en fantastisk kjøpsmulighet, spesielt for oljerelaterte aksjer.»

Skribenten anbefaler kjøp av spesielt fire aksjer:

«Enkelte oljerelaterte aksjer, f.eks. DNO, PGS, SBX og ikke minst SDRL har falt opptil 50% fra toppnivåene fra kort tid tilbake. Jeg forventer en kraftig rekyl opp i disse aksjene med det første.

Jeg sier ikke at Oslo Børs skal i ny topp. Til det er særlig laksesektoren fortsatt for høyt priset, men jeg er rimelig sikker på at OSEBX/OBX – og ikke minst de fire nevnte aksjer - er høyere priset ved utløpet av 2018 enn de er i skrivende stund.»

Videre mener skribenten at oljeprisen skraper bunnen i disse dager:
«Brent har falt med nærmere 30 dollar fatet siden toppen i oktober. Flere amerikanske Shale-selskaper har stanset deres boreutvidelser etter at den amerikanske lettoljen falt under 55 dollar pr fat for første gang siden i fjor denne uken, og dette vil gi mye mindre tilbud av olje enn det som ligger inne i estimatene til mange.

Ved slutten av 2014 var det Opecs avgjørelse om å ikke kutte produksjonen som utløste prisfallet. Det er lite sannsynlig at det vil gjenta seg når Opec skal møtes om snaue to uker. Commerzbank tror kartellet vil bli enige om et produksjonskutt på minst én million fat pr dag, og at nedgangen i oljeprisen som vi så denne uken er en kraftig overreaksjon.»

Tror du Oslo Børs skal opp eller ned? Diskuter verdens børser og enkeltaksjer på www.stocktalk.no – Norges eldste og beste diskusjonsforum for aksjer. #bull #bear #oslobors #ose #obx #aksjer
Redigert 20.01.2021 kl 21:55

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.