Grønne aksjer

Abergion
21.11.2020 kl 06:41 3204

Status for både nye og langsiktige hoder:

Den 13. Oktober signerte REC som har alle sine heleide produksjonsanlegg på amerikansk jord, avtaler om å levere polysilisium av solkvalitet til en amerikansk kunde og etablere en produksjonslinje for silisiumanoder for litiumionbatterier ved geografiske Moses Lake.
Med de siste ukene som også førte til et nytt stort skatteoppgjør - denne gangen med de lokale myndighetene i Grant County, Washington-staten - og en stor bedriftsinnsamlingsøvelse, kan Q4 være punktet der REC kapitalisert snudde formuen.

ML stoppet produksjonen av polysilisium for fluidisert sengreaktor for solindustrien Q2 i fjor da REC ble fanget i den politiske kryssilden mellom Det hvite hus og Beijing, med handelstariffene som ble slengt på amerikansk polysilisium av Kina som effektivt drepte selskapets solenergivirksomhet.

Forrige måned signerte imidlertid REC en samarbeidsavtale med Portland, Oregon-baserte solproduksjonsoppstart Violet Power om å være en del av en ikke-kinesisk forsyningskjede av silisium. Samme dag kunngjorde det norske selskapet en lignende tilknytning til Washington states baserte Group 14 Technologies for å etablere kommersielle silisiumanodeproduksjonsanlegg ved Moses Lake.

Den sistnevnte avtalen krevede ny kapital fra REC, oppdrevet av en beslutning i tredje kvartal av de norske skattemyndighetene om å forlate en etterforskning av inntektsforholdene 2012-15 som hadde lagt opp til en potensiell gjeld på 27,2 millioner dollar fullførte den første, 302m kroner. runde av en privat aksjeemisjon på 1mrd. En annen egenkapitaltransje ble utstedt denne måneden - med forbehold om aksjonærstemme i Oslo 9. november og forventes å generere brutto 700 millioner kroner.

REC avgjorde sin eiendomsrentekonflikt med Grant County ved å godta å betale 3 millioner dollar innen 15. desember og deretter 1,75 millioner dollar årlig de neste seks årene. Av matematikk fra pv magazine utgjør det et oppgjør på 13,5 millioner dollar med 10,5 millioner dollar som skal betales etter desember, selv om oppdateringen for tredje kvartal utgitt av REC som nevnte en sedel på 9,9 millioner dollar til Grant County for fremtidige penger, denne saken er nå ute av historien.

Uansett rapporterte selskapet en kontantbunke på 35,9 millioner dollar på slutten av forrige måned, en økning på 4,3 millioner dollar fra forrige kvartal, med 3,6 millioner dollar av pengene som kommer fra driftsaktivitet ettersom virksomheten fortsatte å levere poly til halvlederindustrien og silangass.
Begge disse produktene ble KUN laget på RECs produksjonsanlegg i Butte, som selskapet tidligere hadde uttalt at de var villige til å selge. Snakk om potensielle friere ble stille børstet under teppet i mer optimistiske oppdateringer. TT avviste budet og ga markedene indikative indirekte indikasjoner på at Butte består, noe som jeg alltid primært har konsolidert / ønsket siden 2018.

Grant County-avgjørelsen fjernet ytterligere 17,6 millioner dollar netto forpliktelse fra RECs kontoer. Det etterlater bare et erstatningslån knyttet til konkursen til et tidligere datterselskap i 2012 som selskapet i fjor nektet et krav på 150 millioner kroner for, som den eneste historiske bekymringen for investorer, ellers ser jeg nå på fremtiden til REC hensyntatt i min risikovurdering til at RECs tidligere problemer er forfremmet borte som igjen etterlater investorer i hovedsak minimalt med nedside.


REC er tilbake, og RECs forretningsside er BETRAKTELIG helfundamentalt styrket.
REC imøtekommer et nytt eventyr selvsagt ifbh i Akers favør og ordentlige ryddige forretningsregime.

Håper Nemis får sove om nettene..

Godhelg :)


A


Redigert 21.01.2021 kl 06:28

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.