Offshore

rosgun
27.11.2020 kl 05:43 2356

Utsatte prosjekter
Safe Zephyrus var klar til å mobilisere fra Norge for arbeid med EnQuest's Thistle-prosjekt, men ble 20. mars instruert til å ikke mobilisere. Prosafe fortsetter å kreve full kontraktsverdi.
Etter dette skulle Safe Zephyrus etter planen mobilisere til Shell ved Shearwater for oppstart av en 110-dagers kontrakt med en opsjon på 30 dager i andre kvartal. Prosafe har inngått en avtale med Shell om å utsette og endre denne kontrakten.
Kontraktens reviderte varighet er på 115 dager, med planlagt oppstart i mars 2021. Shell har mulighet for å legge til 30 eller 45 dager i forkant, noe som kan fremskynde oppstartsdato. I tillegg beholder Shell opsjonen på 30 dager.
Safe Zephyrus ligger nå i opplag på Averøy i Norge.
Safe Caldonia ligger i opplag i Storbritannia, etter at de opprinnelig skulle startet en 162-dagers kontrakt med 30-dagers opsjon for Total på Elgin i den britiske delen av Nordsjøen fra midten av april. Dette prosjektet er utsatt til første kvartal 2021.
Gjenopptok drift
Safe Eurus har jobbet for Petrobras på en treårig kontrakt siden november 2019. Fartøyet var fra april suspendert på nullrate i 120 dager. I starten av august var det tilbake i beredskap, og startet drift 24. september.
Safe Notos har hatt en tre år og 222-dager lang kontrakt med Petrobras siden desember 2016, som opprinnelig skulle vært fullført i juli i år. Fra april ble fartøyet suspendert på nullrate, gjenopptok beredskap i august og gjenopptok driften i starten av oktober.
Safe Concordia fullførte sin kontrakt for Equinor offshore Brasil 11. mai, og er for tiden i opplag i Brasil. Verken Safe Scandinavia, Safe Boreas eller Regalia hadde arbeids i perioden, og ligger nå i opplag i Norge.
prs
Redigert 21.01.2021 kl 01:46

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.