Offshore

rosgun
28.11.2020 kl 07:59 2288

Har nå "landet" i denne aksjen og lest meg ytterligere litt opp om historien. De ville jo også fusjonere med Floatel (https://www.dn.no/rigg/prosafe/floatel-international/konkurransetilsynet/konkurransetilsynet-stopper-norsk-riggsammenslaing/2-1-695493).Dette ble avslått av konkurransetilsynet i oktober 2019. Aktørene synes dette var en god ide, men myndighetene mente at konkurransesituasjonen da ble borte. Synes dette er helt merkelig når andre bransjer, f.eks dagligvarebransjen ikke har gjort annet enn å fusjonere siste 10 år, og består av 2-3 store aktører og "skuffer" inn penger som bare det..... I tillegg synes jeg det er merkelig at norske myndigheter stopper 2 globale selskap som har slitt i seneste år med sviktende marked ikke engang får lov til å prøve å effektivisere og "minske" Co2 avtrykket (dette ville ført til mer moderne og miljøvennlige boligrigger (evt ombygging) og skraping av eldre). Kjøpet skulle PRS gjøre med oppgjør i aksjer.... Hvis nå med begrunnelse i mindre Co2 avtrykk og den grønne bølgen og at myndighetene etter covid 19 utfordringene ser at deres avgjørelse er feil og snur, ville dette bety enormt mye for aksjekursen og likviditeten. Tenker også at myndighetene ønsker å beholde PRS sin kompetanse i markedet. Det kan jo hende at økt utbygging av havvind og Co2 fangst på havbunnen vil kreve noen overnattingsdøgn i årene fremover. Man må huske på at dette er et globalt selskap, og utsiktene for oljeutvinning er spådd en økning på norsk sokkel fra 2021 med en topp i 2024, https://www.norskpetroleum.no/okonomi/investeringer-og-driftskostnader/

Vil også anta at PRS må tenke grønt nå og blir spennende å følge med på om de kan utnytte "trenden" i sin helt unike nisje for overnattingsdøgn til sjøs. Kan egentlig ikke forstå hvordan det ikke er mulig å kunne tilby tjenestene sine til andre enn "bare" riggmarkedet heller. Kunne vel ha utnyttet kapasiteten for utleie hotell i nærheten av store verdensbyer med smittevernsgarantier mot covid-19. Da ville man fysisk ha utskilt store folkemengder og laget "hoteller" som garantert var fri for smitte. Regner med at mange med mye penger kunne tenkt seg å fysisk isolere seg 1 år eller 2 til pandemien hadde lagt seg. Kravet for de som etablerte seg var selvsagt at de var fri for smitte:). Kanskje man også kunne latt de som var ekstra utsatt og som hadde "råd" til det tilbydd slike opphold.

Så til PRS ledelsen- vær kreative i disse tidene så vil dere få full utnyttelse selv om noen av boligriggene ligger i opplag:)
Redigert 21.01.2021 kl 01:46

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.