Offshore

rosgun
29.11.2020 kl 09:32 2188

Det kommer en rekke utbygginger i årene fremover. Blant annet leverte Vår Energi denne uken utbyggingsplan for Balder Future, som er ventet å kreve investeringer på 19,6 milliarder kroner.

Norges Bank venter at utbygginger i Wisting, Alta-Gohta og Noaka-området vil kunne gi investeringer på over 100 milliarder kroner i perioden 2021–2026. Banken venter at Wisting vil bygges ut mot slutten av 2021, og at Alta-Gohta og Noaka-området kommer i gang mot slutten av 2022.

Sentralbanken legger nå til grunn at Spirit Energy vil skrinlegge Fogelberg-utbyggingen, som har støtt på problemer og har blitt utsatt.

Norges Bank venter også at Noaka-utbyggingen og Brasse kommer i gang senere enn det banken hadde lagt til grunn i september-rapporten.

Tror investeringene øker
Bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass la i forrige uke frem en rapport som viste oppgang i investeringene neste år, mens det tidligere var ventet investeringsfall.

De anslo at investeringene skulle stige til 194,6 milliarder kroner neste år, fra et forventet nivå på investeringene på 187,5 milliarder kroner i år.

Også Norsk olje og gass pekte på at investeringene neste år særlig løftes av kostnadssmellene på prosjektene Njord Future og Martin Linge.
Redigert 21.01.2021 kl 06:06

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.