Finans

Volf
30.11.2018 kl 08:42 4667

TILSYNET VIL FØLGE OPP AT BRUK AV RISIKOVEKT FOR MISLIGHOLDTE LÅN
Oslo (TDN Direkt): Finanstilsynet sin vurdering er at foretak som kjøper porteføljer av misligholdte lån, skal benytte en risikovekt på 150 prosent inntil foretaket selv har gjennomført nedskrivning på sin kostpris med minst 20 prosent, opplyser tilsynet på sine nettsider torsdag.

"Finanstilsynet vil følge opp at norske finansforetak legger dette til grunn i praktiseringen av kapitalreglene", heter det.

Tilsynet viser til at de ser at enkelte foretak bruker en risikovekt på 100 prosent for porteføljer av misligholdte lån.

"Etter kapitalkravsforskriften § 5-11 (2) skal misligholdte engasjementer ha en risikovekt på 150 prosent med mindre engasjementet er skrevet ned med minst 20 prosent. Det er Finanstilsynets vurdering at foretak som kjøper porteføljer av misligholdte lån, skal benytte en risikovekt på 150 prosent inntil foretaket selv har gjennomført nedskrivning på sin kostpris med minst 20 prosent", skriver tilsynet.

Videre gjør Finanstilsynet samtidig oppmerksom på at "forward flow"-avtaler, som innebærer at kjøper er forpliktet til å overta lån innenfor en fastsatt tidsperiode, skal behandles etter reglene om ikke-balanseførte poster i kapitalkravsforskriften § 6-1.

ØT, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 7

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.