Farma

Londonmannen
30.11.2018 kl 12:34 3250

DR.S
Her er vi helt på linje.
Floskelen om at markedet alltid har rett er en sannhet med sterke modifikasjoner. Når man kaster ut denne floskelen så blir det i de fleste tilfellene gjort uten at man tar med en helt vesentlig forutsetning, nemlig at markedsaktørene har satt seg inn i det aktuelle selskapet. Dersom markedet derimot består av hovedsakelig aktører som verken har fokus på segmentet der det aktuelle selskapet hører hjemme eller som har satt seg inn i de enkelte selskap i dette segmentet, så blir det komplett umulig for markedet å sette en fornuftig, langt mindre en korrekt pris på selskapet.

Det blir som nå en eiendomsmegler blir flyttet fra det området han er familiær med prisdannelsen til et geografisk område han er fullstendig ukjent med, da hjelper det ikke å hevde at siden vedkommende er eiendomsmegler så vil han kunne fastesette en korrekt pris på boligene som ligger ute for salg i dette området også.
Men man kan gjerne skape en floskel om at en eiendomsmegler vil alltid kunne fastsette riktig pris på enhver eiendom. Men det blir ikke mer riktig fordi om man kaster frem denne floskelen i ethvert marked man besøker.

Faktum er jo at en amatør med en rimelig greit kjenneskap til prisdannelsen i et spesifikt geografisk marked, trolig vil kunne treffe betydelig bedre med verdifastsettelsen enn en proff eiendomsmegler uten kjenneskap til det spesifikke markedet.

Og i Norge er ikke markedsaktørene videre interessert i farmasisegmentet. Det er også årsaken til at Algeta aldri ble riktig priset av markedsaktørene før en proff markedsaktør kom på banen og kjøpte opp hele selskapet. Vil tro markedet ble tatt litt på sengen når man ser på delta mellom siste omsetningskurs før budet kom og kursen på Algeta etter at budet var kommet. Hadde floskelen om at markedet alltid har rett vært riktig, ville en proff aktør selvfølgelig kjøpt Algeta for en pris i nærheten av det markedet priset selskapet til. Det vet vi at ikke skjedde.

Det samme vil skje den dagen neste norske farmasiselskap blir kjøpt opp. You just wait and see!

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.