Farma

Londonmannen
30.11.2018 kl 15:10 2848

Og det skremmende, men ikke overraaskende, er at slike investeringsøkonomer gjerne får riemlgi stor gjennomslagskraft blant markedsaktørene, delvis fordi de med sin tittel "investeringsøkonom", utgir seg for å være en ekspert som har satt seg godt inn i et selskap vedkommende uttaler seg om. Hans uttalelser gis ytterligere tyngde fordi de kommer på trykk i Hegnar, lest gjennom og funnet presentasjonsverdig av en såkalt økonomijournalist.

På dette viset kunne altså en artikkel om PHO, spekket med feil og feilopfatninger, bli presentert til markedsaktørene, som sluker slike artikler med hud og hår. Noe som i etterkant gir seg utslag i hvordan markedsaktørene velger å prise et selskap. Like fullt er det altså enkelte som ynder å kaste frem floskelen "markedet har alltid rett".

Vel faktum er at markedsaktørene bestemmer prisingen av et selskap på børs, men dersom markedsaktørene sin oppfatning om selskapet er basert på feilaktig informasjon, så vil også markedet sin prising av det angitt selskapet ikke være rett, men derimot fullstendig feilaktig.

Det var jo nettopp derfor du Dr. S og jeg selv ved årsskiftet 2015/16 fikk handle NANO aksjer til spottpris. Vi har tjent sykt mye penger på det, men ingen skal fortelle meg at markedet priset NANO rett den gangen.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.