Gull og gruve

Risk-reward1
03.12.2018 kl 11:08 1659

Artikkelen til IDA LIE-NIELSEN er den samme svada som har blitt servert hele tiden, og er full av skremselspropaganda, og uten forankring i de faktiske forhold.
Bare det å påstå at "akkurat det samme som skjedde i Jøssingfjorden, vil skje i førdefjorden", viser uvitenheten, eller uviljen til å forholde seg til faktiske forhold. Jøssing fjorden ble avsluttet for mer enn 30 år siden med en annen og gammel teknologi. Førde vil være state of the art. Jøssing ble fylt opp fra 90 til 20 meters dybde. Førde (de aktuelle 5% av fjorden) fra 300 ti 150 meter.
0-150 meter er der vi finner over 90% av alt liv i havet.

Avgangen hadde annet innhold, og andre kjemikalier. Det finnes ikke grunnlag for påstanden om at "partikler vil feste seg til gjellene på fisk og kvele dem". Ei heller "alt liv vi bli utslettet", da de fleste dyrene på 300 meter det er flere filmer av, er mobile. De vil flytte seg, svømme vekk, fra det som i dag mest minner om et ørkenlandskap. Et landskap preget av massene alle fjordens elver har sedimentert i "en evighet", og som tilnærmet er helt lik avgangen.
En avgang som skal føres ned i rør, og slett ikke "dumpes fra lastebiler", osv . osv.

Det er det samme SV røret som har vært frontet hele tiden. Påstander uten substans.

RR

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.