Farma

m73102
03.12.2018 kl 22:34 7219

Selv om en har et langsiktig perspektiv, er det ikke tilfredsstillende å se at PHO fortsetter nedturen og faller 4 % selv på en veldig grønn børs. Det er få kjøpere - og trenden er ikke veldig positiv akkurat nå. Spørsmålet er om det er rolig nå fordi investorene mener det vil ta lang tid før det kommer noen nyheter som kan løfte aksjen - eller at en har mistet tiltroen til PHO? Jeg er fortsatt veldig positiv til PHO - og basert på dagens kurs er det henholdsvis ikke store forventninger til den nye guidingen og risikoen anses for å være veldig lav. I presentasjonen til Schneider 29. november, ble det nevnt en omsetning i 2018 på 21 mUSD. Jeg mener fortsatt at en ny guiding som er sammenfallende med dagens guiding (20-25 mUSD salg i USA), dvs. en total omsetning på over 300 mill NOK i 2020 (og overskudd), vil være en meget positiv trigger på bakgrunn av dagens kurs. Hva tilsier at guidingen skal bli lavere? En guiding på høyere omsetning vil være en stor bonus!

Det er av stor interesse å se at relativt små aksjekjøp/salg kan endre kursen med mange prosent - hvilket vi så i dag. Det så vi også når aksjen steg opp til kr 63 i løpet av kort tid. Flere har nevnt at omsetningen da var lav - og at aksjen faller på høy omsetning. Det som i alle fall er sikkert er at omsetningen etter at kursen falt under kr 40 har vært lavere enn når den steg etter Q2 - og det kan virke som at PHO igjen har testet støtten på kr 32-33. Kan vi forvente en nytt forsøk på å slå igjennom kr 38-40 i løpet av de nærmeste dagene?


Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.