IKT

Gi_Fan
04.12.2018 kl 17:07 2452

Kan ikke snakke for andre, men tror jeg forstår dette bedre enn de fleste. Denne diskusjonen startet med at RobRoy holder frem klonings-sikkerhet med thin taggene som en grunn til at ikke thin skal legge ned egenproduksjon "Cloning prevention. Tag memory is completely and permanently encoded at the Thinfilm factory and cannot be electrically modified. TTF protocol makes tags highly resistant to cloning".
Så thinfilm anser tydligvis at cloning kan være et problem og at de er godt posisjonert i forhold til det.
Det jeg tror thinfilm refererer til er at ethvert produkt laget på standard tagger med skrivbart minne kan enkelt klones ved at kloneren kjøper identiske tagger i markedet og kopierer koden fra en eller flere gyldige tag inn i disse. Det går ikke med thin tags for TTF tagger kan ikke kjøpes i markedet og skulle noen få tak i thin tagger (det er alltid svinn i masseproduksjon av varer) så kan ikke disse taggene reprogrammeres med "lovlige" IDer.
Så langt så godt. Men, problemet for thinfilm er at det er så enkelt å lage en TTF klone som kan programmeres med "lovlige" IDer at det er nesten ingen hjelp i at de ikke kan kjøpes i markedet.
Men, i forhold til å klone dagens thin produkter så kan de faktisk klones i standard tagger uten å lage noe som helst dersom leseren er en Android telefon. Android telefonen bryr seg ikke om det er TTF eller en standard tag, den leser ut en NDEF record og sender data til cloud og cloud serveren kan ikke se hvilken type tag (TTF eller full funksjon). Og når det gjelder iPhone så må jo thin selv "klone" (dvs legge lovlige IDer i standard tagger) fordi iPhone leser som kjent ikke sub-standard tagger.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.