Bil og motor

Fjordgubben
07.12.2018 kl 15:16 2556

At bilene er «bedre» i dag enn de var før er sant, og kanskje ikke så veldig sant.

Dagens biler er utrolig mye mer kompliserte, noe som selvsagt gjør at mer kan gå galt. Men de er også utrolig mye dyrere å reparere, og krever mer spesialverktøy, dyrere deler etc.

Det gjør at selv om bilene er bedre vil det neppe lønne seg å beholde en bil like lenge som før.

Jeg har selv en engelsk veteranbil i garasjen, av et merke som vel har fått sin del av spøkefulle kommentarer ala Lucas, Prince of darkness etc etc.

Da jeg fikk bilen var den nærmest et vrak, endel rust, et elektrisk anlegg der ca halvparten virket, alt av hjuloppheng, fôringer, gummi, pakninger etc måtte byttes, sveising, noe lakkering, det var myyye jobb, men når bilen ble «ferdig» har den faktisk vært veldig driftssikker, selv Lucas har oppført seg meget bra. Og er det noe koster det noen få hundrelapper i deler og en kjapp jobb så er alt i orden igjen.

Og prisen for å restaurere denne bilen? Ca 50.000 kroner i deler, for den summen får man vel knapt en service med endel rep på en litt eldre BMW for eksempel.

Relativt nye biler blir nå ofte vraket i en alder av kun ti år pga at f.eks kostbare reparasjoner er påkrevd på f.eks elektriske ting, jeg ser ikke helt det miljøvennlige i akkurat det.

Folk glemmer at en bil først og fremst er et transportmiddel, og ikke først og fremst et statussymbol.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.