Transport

netrom84
07.12.2018 kl 21:05 2031

"Hvis du binder renta på 30% av boliglånet ditt (og har flytende rente på resterende 70% av lånet), hva er best for din privatøkonomi? Renteøkning eller rentenedgang? "

Et bedre eksempel er om du eier en 2 millioner kroner leilighet med en gjeldsgrad på 50%. Du ønsker å kjøpe deg en større leilighet for 3 millioner. Du må låne 1 million til og får en gjeldsgrad på 66% som er helt greit for banken. Totalt får du da 2 millioner i gjeld.

Dagen før du skal få bekreftet finansieringen fra banken halveres prisen på boligmarkedet. Det betyr at forskjellen mellom verdien på boligene går ned fra 1 million til 500 000. Dette er jo bra for deg da du slipper å ta opp så mye ekstra lån. Du går fornøyd til banken og sier at du nå kun trenger å låne 500 000 ekstra. Banken sier det høres bra ut men nå får du en gjeldsgrad på 100% siden hele din egenkapital er borte. Og da kan vi selvsagt ikke låne deg mer penger.

Så selv om det isolert sett er bedre med lavere boligpriser når man skal kjøpe seg opp til dyrere bolig så er det viktig at man ikke mister all egenkapital på veien :)
Redigert 07.12.2018 kl 21:05

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.