Grønne aksjer

Mega
NEL 28.12.2020 kl 15:16 3437


Noen påstår at produksjon av hydrogen gjennom elektrolyse etterfulgt av brenselceller ikke er veien å gå. Grunnen skal være at det er lettere å lagre energi i batterier.

I beste fall skyldes skepsisen til hydrogen en misforståelse, i verste fall ren uvitenhet.

Batterier er greit for lagring av energi, men hittil har vi ikke sett at det kan skje i industriell målestokk. Den store fordelen med hydrogen er at energi kan lagres i mengder som virkelig monner. Hva skal man gjøre når vindmøllene går for fullt, og el-nettet ikke greier å ta unna? Da vil man produsere hydrogen lokalt selvfølgelig, og lagre overskuddsenergien (hydrogen) i lokale tankanlegg. Dette er en reell problemstilling mange steder i verden, også i Norge.

Når vindmøllene til havs kommer for fullt (og det gjør de), vil behovet for elektrolyse og lagring av hydrogen øke drastisk. Produksjon av hydrogen og lokal lagring brukes til «balansering av el-nettet». http://hybalance.eu

Da får man hydrogenet «gratis», alternativet er jo at energien går til spille. Derfor er det lite relevant å påstå at batterier er mere effektive enn brenselceller for eksempel i biler. Det kommer an på hvordan hydrogenet er produsert. I fremtiden vil det skje ved fornybare energikilder.
Jeg er teknologioptimist og hydrogenentusiast. Hittil har det betalt seg gjennom NEL-aksjen. Mange tror at den vil falle betydelig. Det tror ikke jeg.
Redigert 21.01.2021 kl 09:34

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.