Olje

gunnarius
10.12.2018 kl 12:47 2401

Etter mitt syn må man se hen på psykologien i markedet. Elendighetenes mor skyldes mangel på optimisme. Uten optimismen, skal det vanskelig gjøres å opprettholde børser og aksjer. Oljen kan ikke gå helt utenom det generelle børsklimaet, selv om prisene understøttes av tilbud og etterspørsel. Sånn sett var OPEC deal et gode og vil trolig utgjøre den buffer som oljeprisen trenger for å agere som stabil. Blir den liggende >$60 tjener PEN gode penger og den øvrige industrien også. Unntak finnes – går ikke i detalj.

Det positive med PEN er at selskapet befinner seg i en fase hvor begrepet produsent står stadig sterkere. PEN har flere bein å stå på og er oppkapitalisert til å fronte det som måtte komme. Således var det god timing med emi, selv om kursen på NOK 16,10 har vist seg i ettertid ikke å være innertier. Men PEN som selskap og aksjonærene har fått tyngde og basis som levner aksjen levelige forhold fremover.

En annen fordel og aktivum som selskapet har, er at det er engasjert på flere fronter - i flere land. Med tilhørende prosjekt i forskjellige faser. Det er således ikke kjedelig å sitte med PEN aksjer, da det er forventet skje plenty med boring og foredling av assets, særlig Aje som eiendel må snarlig på banen.

Ja, traurige greier i øyeblikket, men langt fra kjedelig eller mangel på mulighet for reprising.

Ingen vet hvor oljeprisen pipler, absolutt ingen. Og grunnlaget for 2019 er lagt. Lagertrekk fremover og olje-unntak (Iran) og i hvilken grad Trump struper muligheten for å kjøpe olje fra Iran, vil få stor betydning. Iran vil gjøre max for å selge mest mulig - også via uoffisielle kanaler. Trump skal få slite med å holde regnskap og tilsiktet effekt. Har på ingen måte fraveket mitt mantra om oljeprisens betydning. Selv om det er etablert OPEC og non-OPEC deal, er det fremdeles et hav av usikkerhet som kan påvirke oljeprisens positive utvikling.
Redigert 10.12.2018 kl 13:03

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.