Handel

Mousehunt
02.01.2021 kl 12:31 2625

Fra perspektivet til en som har sittet hands on med dette i flere år i denne kjeden må jeg si du er ganske uvitende selv:

Grunnen til at man ikke bruker flere heltider er lønnsbudsjetter. I en sesongbasert bransje kan man ikke ha flere heltider enn at man møter budsjett i lavsesong. Har man f.eks 3 heltider i avdelingen har man ingen timer å gi til deltidene sine i september og oktober - ikke bra. Derfor har man 2, og så fordeler man overskuddstimer til deltidene sine.

Nulltimerskontrakter brukes så og si ikke, og skal være sære tilfeller for at det oppstår. Stort sett er det deltidskontrakter med x antall timer i mnd. Man ønsker deltider som jobber en viss mengde. Dette gir høyere kompetansenivå, og en trygghet for deltider om at de har en viss utbetaling. Vinn/vinn

160-170kroner er vel ganske vanlig for en student som har sin første deltidsjobb ved siden av universitet/høyskole/folkehøyskole? Det er dette som stort sett utgjør deltids-staben i xxl. Det er svært få av den "etablerte" som har et huslån som må betales og må pendle til Oslo for en jobb som gir 160-170kr timen. Disse personene får uansett høyere timelønn pga ansennitet eller alder.
Redigert 21.01.2021 kl 08:17

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.