Offshore

danm
12.12.2018 kl 13:14 2522

Kig frem:
Situasjonen er snudd på hodet

Myrseth peker også på at sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets nylig har analysert alle skiferoljeselskapene i USA, for å se hvilken oljepris de trenger for å få virksomheten til å gå rundt og i null.

- Hans svar er mellom 71 og 77 dollar i Brent-oljepris akkurat nå. 71 dollar hvis de aksepterer null avkastning på egenkapitalen, 77 dollar hvis de vil ha ti prosent avkastning på egenkapitalen.

- Nå har vi kommet i en situasjon der jeg føler at ting er snudd litt på hodet. Før var vi redd for at skiferoljen kom til å utkonkurrere offshore, og snart går Equnior konkurs fordi alle nye prosjekter som skal bygges ut koster 100 dollar – og de klarer ikke engang å tjene penger på 100 dollar i oljepris. Men ser du på Equinor i dag, trenger de 27 dollar pr fat for å gå i breakeven, og på Johan Castberg-feltet trenger de bare 20 dollar pr fat. Så det å si at det nå blir krise igjen i offshore fordi oljeprisen har falt til 60 dollar, da har markedet rett og slett misforstått.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.