Offshore

Oligark
13.01.2021 kl 09:14 2759

Basert på det du skriver, så har du åpenbart tilgang til konfidensiell informasjon om operasjonene til riggen. Dette er med andre ord innsideinformasjon, og det er strenge regler for personer som har tilgang på slik informasjon.

Iht Lov om verdipapirhandel, paragraf 3-3:
(1) Tegning, kjøp, salg eller bytte av finansielle instrumenter eller tilskyndelse til slike disposisjoner, må ikke direkte eller indirekte foretas for egen eller fremmed regning av noen som har innsideinformasjon.

og iht paragraf 3-4:
(1) Den som har innsideinformasjon må ikke gi slike opplysninger til uvedkommende.
(2) Den som har innsideinformasjon plikter i sin behandling av slike opplysninger å utvise tilbørlig aktsomhet, slik at innsideinformasjonen ikke kommer i uvedkommendes besittelse eller misbrukes.

Hvis det du har skrevet her på forumet stemmer, så har du brutt loven om verdipapir handel. Dette er en straffbar handling, og det er utrolig at innleggene dine ikke er blitt slettet av administrator for lenge siden. Det er åpenbart at dette ikke er godkjent av den/de du har fått informasjonen fra.

Dersom du i tillegg har handlet verdipapirer basert på denne informasjonen, så er dette et alvorlig brudd på loven om verdipapir handel.

At dette også strider mot forumets regler blir nesten som irrelevant å regne i denne sammenheng.
Redigert 21.01.2021 kl 07:54

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.