Grønne aksjer

Collo
13.01.2021 kl 09:45 673

NIKOLA: SIKRET STRØMAVTALE FRA ARIZONA-SELSKAP TIL PRODUKSJON AV HYDROGEN
Oslo (TDN Direkt): Nikola har sikret det de beskriver som en viktig strømavtale med Arizona Public Service Company (APS), en avtale spesifikt utviklet for produksjon, prosessering og levering av hydrogen.

Det skriver Nikola i en pressemelding tirsdag.

Ifølge selskapet skal denne avtalen muliggjøre akselerert utvikling av hydrogenbaserte fylleløsninger for transportsektoren. Nikola forventer å kunne levere hydrogen til markedsledende priser som følge av denne avtalen.

- Nikola verdsetter den felles innsatsen som er gjort av APS og Arizona Corporation Commission (ACC) for å muliggjøre konkurransedyktig produksjon av elektrolytisk hydrogen. Godkjenningen av denne spesielle strømsatsen for hydrogenproduksjon er avgjørende for å fremme fremtiden for nullutslippstransport og bygge en hydrogenøkonomi, sier konsernsjef Mark Russel i Nikola.

Ifølge meldingen markerer denne avtalen en viktig milepæl for Nikola, og selskapet vil jobbe sammen med APS for å fullføre valg av anleggssted samt andre krav, for å etablere første hydrogenproduksjonsfasilitet i Arizona.

Avtalen kommer etter at det tidligere ble kjent at Nikola hadde levert søknad om godkjenning hos utility-regulatorer i Arizona (TDN-artikkel 17. desember 2020). I forbindelse med dette skrev Bloomberg at Nikola skal ha estimert i april en hydrogenkostnad på omtrent 2,5 dollar pr kilogram ved en strømpris på 3,5 cent pr kilowatt timer (kWh), mens at denne avtalen kunne gi en strømpris fra APS på 2,7 cent pr kWh
Redigert 21.01.2021 kl 07:25

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.