Aksjeanalyse

Frodon
14.01.2021 kl 10:06 3872

Grønt er vell ikke en stor del av børsene enda, men kommer til å bli det etter hvert? Det som påvirker børsene mest, er FANG aksjene. De står for ca 25% av verdens verdier. Når rentene begynner å gå opp, kan det gå utover forbruk og inntjeningen. Biden skal kanskje regulere de store tek selskapene i USA, og det ble kanskje ikke bedre nå som eks Facebook og Twitter tok opp kampen om ytringsfriheten?

På den norske børsen er Equinor er stor del av hovedindeksen. Equinor er ca tilbake på samme kurs den var i månedene før Corona slo inn. I tillegg er olje prisen ned ca 14% og gass prisen har ikke hentet seg inn. Så inntektene til Equinor er lang ifra der de var og vil være mye lavere i mange år til. I tillegg er olje på vei til å bli byttet ut med grønt, så det er en stor negativ trend selskapet er inne i. Det som er spennende med det selskapet er hvordan de klarer skiftet over til grønt.

Fisk er også en stor del av Oslo børs. De henger også en del etter, da verden spiser mindre fisk. Her har jeg satset på landbasert fiskeoppdrett, da jeg tror det vil bli vinner sektoren de neste 10 årene. Mange av bankene er fortsatt billig priset. Der går usikkerheten på hvor store tapene blir når konkursbølgen slår inn etter hjelpepakkene stopper opp.

Totalt er børsene overpriset så det holder, hvor det tar 18 til 25 år å tjene inn selskapsverdiene. Normalt ligger dette på gjennomsnittlig 12.

Nå har "alle" lastet opp med aksjer uansett hvor mye ting koster, og dratt børsene opp på all time high. Hva tror du skjer når "alle" skal selge samtidig?
Redigert 21.01.2021 kl 08:32

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.