Grønne aksjer

Barbro
16.01.2021 kl 18:19 4598

Ser vi børskommentaren til Thor C Jensen for 3 mnd siden kan man bli skremt.


Thor Chr. Jensen Følg megBørskommentator i Dagens Næringsliv
Børskommentar
Man må ikke være synsk for å se nye lavtrykk inn over Oslo Børs
Ganske så shitty stemning på Oslo Børs nå.

1 min
Publisert: 27.10.20 — 11.32
Oppdatert: 3 måneder siden
Det er ventet nye lavtrykk inn over Oslo Børs.
Det er ventet nye lavtrykk inn over Oslo Børs. (Foto: Javad Parsa)

Leseliste

Hovedindeksen på Oslo Børs har i løpet av dagen vært ned med en prosent. Det er et ekstremt svakt signal når vi vet at indeksen falt 3,1 prosent på mandag. I de aller fleste tilfeller vil børsen korrigere opp noe etter så kraftige fall, men ikke denne gangen. Det tyder på at svake nerver og dystre utsikter blant investorene i aksjemarkedet.

Samtidig ser vi at hovedindeksen i løpet av bare fem børsdager har brutt ned gjennom tekniske støttenivåer representert ved glidende gjennomsnitt for henholdsvis siste 50, 100 og 200 dager. Det siste støttenivået er det ganske bred enighet om er det sterkeste støttenivået. I dag har hovedindeksen vært nede under støttenivået, men det er først når indeksen har brutt ordentlig gjennom støttenivået man kan ta i bruk de store bokstavene.

At børsen faller i dag, på toppen av det store fallet mandag, tyder på at det kan skje.

Hovedindeksen har vært i en fallende trend siden 8. oktober, men det er først mot slutten av oktober at fallet har akselerert.

Så langt i 2020 er Oslo Børs ned nesten 11 prosent. Frem til midten av august var børsen på god vei til å hente inn hele fallet fra koronakrisens første bølge i februar og mars, men i august kom bremsene på.


I Tyskland er man i ferd med å miste kontrollen over viruset, og blant tiltakene som vurderes nå er å stenge alle restauranter. I Spania har man allerede mistet kontrollen, og det er erklært unntakstilstand og portforbud over hele landet nattetid.

Les også:
Korona er greit å skylde på når man kjører selskapet i grøften
dnPlus
«For andre gang har Europa blitt et episenter for covid-19-pandemien. De delvise portforbudene og andre restriksjoner for å bremse spredningen av viruset kaster mørke skygger over de kortsiktige utsiktene,» sier Holger Schmieding i Berenberg Bank til Marketwatch.

Samtidig er det klart ifølge Marketwatch at politikerne i USA ikke klarer å komme til enighet om en ny stimulipakke før presidentvalget 3. november.

Blant de få lyspunktene på Oslo Børs er at oljeprisen holder seg over 40 dollar per fat, og stiger faktisk svakt i dag. Det gir verdifull støtte til Oslo Børs, og da spesielt de oljerelaterte aksjene. Men også oljeprisen har brutt under det tekniske støttenivået representert ved 200 dagers glidende gjennomsnitt.

Equinor-aksjen er ned nesten en prosent, etter å ha falt hele fire prosent på mandag
Redigert 21.01.2021 kl 08:44

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.