Shipping

bravi
17.01.2021 kl 11:52 1404

Tidspunktet fra steel cutting til keel laying behøver ikke være lang, men kan også være det. Steel cutting betyr bare at den første stålplata er kuttet. Keel laying er når den første blokka på min. 50 tonn (for større skip) er sveist sammens. Kan være spesielle regler for Navy skip men for vanlige skip (klasset i DnVGL, ABS osv.) er keel laying datoen viktig, sammens med contract date og delivery date definerer de datoene for hvilke versjoner av regelverk som gjelder for nybygget. Steel cutting er ikke viktig for annet enn å bevise at produksjonen er startet og at det ofte trigger en betalings milestone. Designet trenger ikke å være på langt nær ferdig for å foreta en steel cutting.
Keel laying kan også foretaes før design og tegninger er godkjente, viser det seg senere at noe på blokka ikke blir godkjent kan verftet bare forsterke/ modifisere blokka etterpå. Det viktige er at det er sveist sammens noe på min. 50 tonn.
Redigert 21.01.2021 kl 08:41

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.