Olje og energi

Domus
17.01.2021 kl 13:03 2291

tynnidioten, nå regner jeg med at du spiller et spill her, men jeg skal likevel svare deg seriøst. For det første så var det aldri befolkningen som stoppet skifergassutnyttelsen i Québec. Det var politikerne. Dessuten så er grunnvannsproblematikken egentlig et ikke argument for Uticasonen i Québec. Avstanden mellom grunnvannet og Uticaskiferen er for stor til at den skal kunne påvirkes av frackingen.
Imidlertid så må gassen/olje som produseres passere forbi grunnvannsspeilet i bakken på vei opp til overflaten. Dette gjelder for alle brønner i hvert fall onshore. Hvis casingen og sementeringen rundt brønnbanen er dårlig utført så kan grunnvannet bli påvirket. Dette gjelder dog for alle olje/gassbrønner og ikke spesifikt for brønner som frackes. I tillegg kan grunnvannet forurenses fra overflatespill, men igjen så gjelder dette for all olje/gassproduksjon og ikke spesifikt for fracking. Mao så er ikke grunnvannet et argument mot fracking, men i så fall mot all produksjon av olje og gass.
Dessuten har de registrert minimalt med forurensing etter fracking. I dag er vel over 1 mill brønner fracket opp gjennom årene.

Redigert 21.01.2021 kl 08:23

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.