Grønne aksjer

Reserven
17.01.2021 kl 15:30 3212

 
Idar1:  «Det jeg lurer på er om det er mulig å produsere bare naphtha og ikke diesel?»

Det korte svaret er NEI.

Det lange svaret er JA:
Den første samarbeidpartneren QFUEL fikk, var råolje og oljeprodukt traderen VITOL som er interessert i mest mulig diesel. Diesel var også det første produktet QFUEL prøvde seg på, og det fabrikken i Mexico produserer/produserte.

Fabrikken i Skive ble konstruert, og byggingen startet, før QFUEL fikk BASF som partner. Derfor er Skive opprinnelig konstruert for å produsere mest mulig diesel, men etter at BASF ble partner, endret for mest mulig nafta.

Den type enkle raffineri som QFUEL kan bygge onsite sammen med sine fabrikker, vil aldri kunne produsere bare diesel eller nafta. Ifølge QFUEL børsmeldinger og rapporter, kjøper BASF alle produktene QFUEL produserer i Skive, nafta, diesel og tungprodukter, men IKKE gassen som QFUEL selv bruker til pyrolysen istedenfor bare å bruke ekstern kjøpt gass:
http://vxz.eu/2019-11-19__QFUEL__Plastic-to-Liquid-Plant_Process-steps
Se pilene fra 8 (Non-condensable gas) i boksen "Cooling", til boksen "Gas cleaning", videre til boksen "Burner", og derfra til boksen "Pyrolysis".

Infrastruktur for gass er godt utbygd i Danmark da mange husholdninger bruker gass til alt (oppvarming, matlaging og varmtvann) bortsett ifra til lys. Mine besteforeldre i København hadde gasskomfyr med gassovn og gass-gjennomstrømningsvarmer for varmtvann i samme øyeblikket som du trenger det:
https://www.elgiganten.dk/catalog/hvidevarer/komfur/dk-gaskomfur/gaskomfur
https://dinside.dagbladet.no/bolig/kutt-varmtvannsutgiftene-med-60-prosent/61927167

Strøm til alt og varmtvannsberedere er pga historisk billig strøm et særnorsk fenomen, og "ukjent" nedover i Europa hvor gass ofte er billigere og derfor minst like vanlig i husholdninger som strøm.

Diesel og tungprodukter fra Skive omdanner BASF til lette produkter med sine steam-crackere i Ludwigshafen:
https://www.basf.com/global/en/who-we-are/organization/locations/europe/german-sites/ludwigshafen/production/the-production-verbund/Steamcracker.html

VITOL har egne STORE og spesialiserte raffinerier, og kan om ønskelig, omvendt cracke nafta og tungprodukter til diesel:
https://www.vitol.com/what-we-do/refining/

Ifølge 2020-Q3 rapporten har QFUEL sammen med svenske Hulteberg laget en serie nye katalysatorer for onsite å optimalisere produksjonen for mest mulig nafta:
«In the same
pilot we also intend to start using our new
series of catalysts that we have developed
together with Hulteberg over the last 18
months. The purpose of the new catalyst is to
increase the production of lighter fractions
(naphtha range), to further ease the
transformation process to new plastic
products.»

https://quantafuel.com/wp-content/uploads/2020/11/QFUEL-3Q20-REPORT.pdf

Redigert 21.01.2021 kl 08:12

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.